Wingstrand.nu

Unna dig en egen barista

Goda nyheter för kaffe älskare: regelbunden konsumtion av kaffe kan minska risken för dödlighet

Forskare har funnit att regelbunden konsumtion av kaffe kan minska risken för död till följd av en rad olika orsaker såsom diabetes och hjärtsjukdomar , jämfört med dem inte konsumera kaffe under 10-åriga studien.

Dr Erikka Loftfield med National Cancer Institute-Maryland sa: "Det finns många biologiskt aktiva föreningar, däribland fenolsyror , kalium och koffein som finns i kaffe."

Regelbunden konsumtion av två till tre koppar kaffe per dag minskar risken för död med 18 procent.

Forskarna använde data från en tidigare studie som inkluderade 90,317 vuxna utan cancer eller hjärtsjukdom. Deltagarna följdes från 1998 till 2009. I början av studien hade de rapporterade deras kaffe intag, tillsammans med andra kost och hälsouppgifter.

Omkring 8700 personer hade dött av 2009, vilket motsvarar faktorer som rökning. Forskarna fann att människor som regelbundet konsumerade kaffe var mindre benägna att ha dött under studien än de som inte dricker kaffe.

Risken för död var lägst för de som drack upp till fyra eller fem koppar kaffe per dag. Enligt resultaten som publicerades i American Journal of Epidemiology, har en liknande förening sett bland människor som drack koffeinfritt kaffe också.

Forskarna fann att kaffedrickare hade en minskad risk för död i hjärtsjukdom, kronisk respiratorisk sjukdom, influensa, lunginflammation, och självmord, men inte cancer.

"Även om kaffedrickande har också omvänt samband med förekomsten av vissa cancerformer, som lever i epidemiologiska studier, vi inte observera ett samband mellan kaffe och den totala dödligheten cancer. Detta kan bero på kaffe minskar dödligheten risk för vissa cancerformer men inte andra "sade Loftfield.

"Människor som konsumerade två till tre koppar kaffe per dag hade ungefär en 18 procent lägre risk död vid uppföljning jämfört med dem som rapporterade att dricka inget kaffe", sade hon.

Dricka upp till fem koppar per dag, eller 400 milligram koffein per dag, inte är associerad med eventuella risker på lång sikt hälsa, tillade Loftfield.

Enligt American College of obstetriker och gynekologer, måttligt intag av kaffe, upp till 200 milligram per dag är säkert för gravida kvinnor.

13 mar 2016

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)